Nieuwsbrief april 2016   |    www.cothink.nl   |    info@cothink.nl
lees online
CoThink
In deze nieuwsbrief  
 ■ Agenda
 ■ Klanten aan het woord - Indaver en Delamine
 ■ Even voorstellen - Martijn Maas
 ■ Nieuw - Praktijkgerichte Training Risicoanalyse
CoThink is verhuisd
The future of jobs - World Ecomic Forum
 
Referentie: RATIO in combinatie met Six Sigma
Bij Indaver in Antwerpen worden Six Sigma en RATIO naast elkaar toegepast omdat beide methodieken elkaar aanvullen.

Sinds het gebruik van de RATIO aanpak en het starten met RCA meetings is de samenwerking tussen de verschillende afdelingen veel beter en zijn al mooie resultaten behaald. Lees hier het hele interview met verschillende medewerkers van Indaver.
Referentie: iRCA training Delamine afgerond
           
In januari 2016 is bij Delamine in Delfzijl de interne training iRCA afgerond. Zij hadden vooraf een duidelijke eis: "de methode moet echt helpen om storingen zorgvuldig te formuleren en snel en vlot te kunnen analyseren. Dus niet alleen maar theorie, maar we willen het ook kunnen toepassen".

Voor CoThink is dit inmiddels een vertrouwd geluid. En we hebben er een duidelijk antwoord op. Lees meer over dit project en de aanpak.
Even voorstellen: Martijn Maas
Per 1 februari is het team van CoThink uitgebreid met de komst van Martijn Maas. Met 20 jaar praktijkervaring  in de ICT kent hij het klappen van de zweep. Martijn heeft in de afgelopen jaren RATIO ingezet als fundament voor innovatie proces verbetering binnen de ICT en daarnaast veel ervaring met het zelf toepassen van de methoden.

Martijn deelt graag zijn praktijkervaring in zijn nieuwe rol als trainer, facilitator en consultant. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees hier meer over de passie van Martijn of bel 06-20609663.
Nieuw: praktijkgerichte training RisicoAnalyse
Geplande veranderingen zijn eerder regel dan uitzondering. En regelmatig zorgen juist deze geplande veranderingen voor ongewenste problemen die je liever had willen voorkomen. Met de training RisicoAnalyse van CoThink leer je binnen 1 dag om de risico's transparant te maken en effectieve acties te bepalen die incidenten en problemen voorkomen. Een change-weekend of een korte geplande stop zonder problemen en dus tevreden gebruikers is het resultaat. Lees meer of meld je direct aan.
Wij zijn verhuisd
Per 1 Maart zijn wij verhuisd en kun je ons vinden op de Marienhoef 9A in Ermelo. Op deze locatie hebben we ook een eigen trainingsruimte. Je bent van harte welkom.



Problem Solving Training relevanter dan ooit
  
Het World Economic forum heeft in haar publicatie “The future of jobs” van januari 2016 duidelijk gemaakt dat de vaardigheid in het kunnen oplossen van complexe problemen zowel op dit moment als in de nabije toekomst de belangrijkste vaardigheid is om succesvol te kunnen zijn.

Innovative Problem Solving & Decision Making (iPSDM) en Innovative Root Cause Analysis (iRCA) zijn dus bij uitstek trainingen die deze vaardigheid bij medewerkers ontwikkelen.


Ben je klaar voor de toekomst? Industry 4.0 is dichterbij dan je denkt.

We maakten een korte samenvatting van het rapport. Lees hier meer
Agenda en open inschrijving trainingen  
 ■ 19 mei -start leergang vaardigheden voor Reliability & Maintance Engineering Nog slechts 2 plaatsen
 ■ 12,18,19 mei en 15,16 juni - RATIO RCA faciliator
 ■ 24 mei - NIEUW - RisicoAnalyse
 ■ 25, 26 mei en 28 juni - innovative Root Cause Analyse
27 mei - meeting van R&ME alumni
2 juni - meeting van de FIRM (Facilitators in RATIO methoden)
7,8 en 30 juni, 1 juli - innovative Problem Solving & Decision Making
8,9 september en 4,26 oktober - FMEA facilitator training